Blog

 

     januari 2021

Het leven van een “bloemenmeisje” is een groot avontuur​.

Welkom beste lezer. Om jullie een kijkje in de wereld van het “bloemenmeisje” te geven heb ik mijn eerste blog geschreven.

Enkele maanden geleden zijn we gestart met een  webshop. Vanwege de coronacrisis werd het aanbieden van onze prachtige creaties steeds lastiger, online biedt ons de uitweg. We zijn klein begonnen met een webwinkel waar onze creaties worden aangeboden. We hebben eerst veel herfstcreaties en later kerstcreaties verkocht via deze weg. Nu een aantal maanden verder kijken we terug op een positieve start. Het ging goed!

Onze kracht zit dan ook in het maken van ambachtelijke stukken. Denk hierbij aan bloemwerk, veelal van duurzaam materiaal, die er naast kunstzinnig ook ongecompliceerd uitzien. De werken zijn onderscheidend en moeten je verrassen! Zo krijg je een parel op tafel, dressoir of  juist in de hoek van jouw kamer.

Een mooi stuk maken kost tijd, tien prachtige creaties produceren op één dag is onmogelijk. “Daar pas ik voor”.  Perfectie is altijd een vereiste.

Bloemen, vormen, kunst en natuur inspireren mij ontzettend. Die inspiratie staat nooit stil. Ik kan zomaar iets bedenken. Zo kan het meest simpele takje de basis leggen voor een prachtig stuk. Ik denk ook dat mijn kracht hier ligt voor de workshops.

Van aard ben ik nieuwgierig naar mensen, producten en voel al snel aan wat bij mensen past. Zodoende ben ik begonnen met de groenenkunstig-workshops. De workshops bieden de cursisten de mogelijkheid om met hun eigen creativiteit, onder begeleiding van mijzelf, aan de slag te gaan. Zo hebben we al veel eigentijdse en persoonlijke ontwerpen gemaakt tijdens de workshops. “Bloemen maken fantastische vriendschappen, dat heb ik wel mogen ervaren de afgelopen 23 jaar.”

Vanaf februari gaan we weer eigentijdse, frivole lentestukken presenteren op onze webshop. Dus blijf ons volgen!!

Anita

 

- - - 

 

     januari 2021

Afscheid nemen met een bloemstuk...

Sinds jaar en dag houd ik mijzelf bezig met het maken van de mooiste en meest persoonlijke afscheidsbloemwerken. Ondanks dat ik in deze sector begon als een buitenbeentje, die geen idee had hoe deze sector in elkaar stak, ben ik helemaal opgebloeid tot professionele  bloemstukontwerpster voor uitvaarten. Ik vind het prachtig om mensen die door een moeilijke periode gaan een hart onder de riem te steken met een goed bloemstuk wat hun dierbare representeert. Ik doe mijn best om met de meest originele stukken te komen, geen standaard bloemwerken! Dit doe ik door te werken met de beste materialen en de mooiste bloemen.

Hoe zit een goed afscheidsbloemstuk er dan uit? Goed afscheidsbloemwerk dient natuurlijk persoonlijk te zijn. Voor het ontwerpen is het belangrijk dat ik de persoon achter het werk goed leer kennen om deze vervolgens in het bloemstuk te kunnen vertalen.

In de uitvaartwereld van nu zien we een toenemende wens naar hoogst persoonlijk werk, in mijn werk speel ik ook graag in op deze trend. Het komt soms voor dat men iets persoonlijks van de overledene meeneemt, wat ik mag verwerken in het bloemwerk, denk aan; sieraden, foto’s, parfum en dergelijke. Zo kan de persoonlijke snaar van het werk echt geraakt worden. Maar ook als er geen persoonlijk voorwerp van de overledene in het bloemwerk wordt verwerkt moet het werk een persoonlijk gevoel brengen. Het werk moet namelijk wat losmaken en ontroeren. Dit doe ik dan om met de nabestaanden te praten over de overledene om zo een beeld te krijgen van zijn of haar persoonlijkheid en karakter.

Kortom, afscheidswerk is meer dan het maken van mooie bloemstukken. De ‘personal touch’ is het belangrijkste en het is dan ook telkens weer een uitdaging die ik graag aan ga.

Anita

 

 

- - - 

 

     januari 2021

Bloemen maken fantastische vriendschappen!

Bloemen, vormen, kunst en natuur inspireren me ontzettend. Die inspiratie staat nooit stil. Ik kan zomaar iets bedenken. Het meest simpele takje kan een basis voor een stuk zijn. En ik denk dat hier ook mijn kracht ligt voor de workshops. 

Van aard ben ik nieuwsgierig naar mensen (cursisten) en naar producten, al heel gauw voel ik aan wat bij wie past. En voel ik bijna letterlijk mijn hersenpan rinkelen. Zo hebben we al zoveel eigentijdse en persoonlijke ontwerpen samen gemaakt tijdens de workshops!

Bloemen maken fantastische vriendschappen dat heb ik wel mogen ervaren de afgelopen 23 jaar! 

Anita

Blog
Blog
Blog
Blog
Blog
Blog